Цветелина Кънева стана клиент на спецпрокуратурата?

OFFNews Последна промяна на 28 февруари 2020 в 16:33 3894 0

Шефът на Басейнова дирекция-Пловдив инж. Цветелина Кънева е била отведена от Специализираната прокуратура за извършвате на процесуални действия, съобщи адвокатът й Делчо Джубелиев пред Фокус.

Той обясни, че с нея е трябвало да се видят днес в 10 часа, но от съпруга й е разбрал, че Кънева е била отведена от дома й в 7 часа сутринта без белезници. „Къде е в момента никой не знае, вероятно е в Специализираната прокуратура”, посочи Джубелиев. По думите му снощи около 17 часа Кънева е била освободена от ареста срещу гаранция от 5000 лв.

Адвокат Джубелиев е разговарял с негови колеги от София, като ги е помолил да се опитат да се свържат с прокуратурата и да разберат къде се намира Кънева, кой е прокурорът, който работи по досъдебното производство, и кои са следователите, които я разпитват.

„Това е повикване, а органите на МВР и прокуратурата могат да призовават лица за разпит”, каза адвокат Джубелиев и допъълни, че е неестествено това да се случва в 7 часа.

Преди това прокурорът от Окръжна прокуратура Пловдив, наблюдаващ делото срещу Кънева, съобщи, че обвинението иска отстраняването й от длъжност, тъй като обвинението засяга извършено престъпление във връзка с изпълнение на служебните задължения. И тъй като предстоят разпити на служители, те се опасяват, че би могла да окаже въздействие върху свидетелските им показания. По думите на прокурора случаят с незаконните сондажи не е единствен, има още много такива.

Цветелина Кънева бе редовно призована днес, но не се яви в съда. Предметът на това дело е такова, че задължително се провежда в присъствието на обвиненото лице, поясни прокурорът.

Съдът отложи делото за 17 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови