Ценко Чоков остава в ареста, попа и даскала на Галиче го хвалят

OFFNews 07 юни 2016 в 14:22 8298 6

Снимка БГНЕС

Апелативният спецсъд остави окончателно в ареста кмета на село Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин, Иван Пламенов Тодораков, Иван Йорданов Тодораков, Димитър Каменов и Сашо Димитров. 

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков, сина му Мартин и още четирима души. Според държавното обвинение има достатъчно доказателства, които ги уличават в участие в организирана престъпна група, която се занимавала с лихварство, изнудване, побои, рекет и палежи. Прокуратурата се позова на показанията на 8 свидетели. 

400 души от село Галиче пък са се подписали в подкрепа на Чоков. Адвокатът му Иво Найденов представи и благодарствени писма от училището и детската градина в селото. Благодарност е изразил дори свещеникът в Галиче. 

„Моля уважаемия съд да ме пусне да си обработвам земята. Нямам намерение да се укривам, нито да тероризирам някого”, заяви Ценко Чоков. Той допълни, че му предстои важен период за реколтата, а земята му се обработва само от него и сина му и така няма кой да свърши работата. „Нямам нищо общо с това, в което ме обвиняват. Всичко е клевета”, каза още Чоков.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12347

6

ЗахариЯт

08.06 2016 в 08:23

"400 души от село Галиче пък са се подписали в подкрепа на Чоков"
Галичевски синдром?

11480

5

Plagiat

07.06 2016 в 20:47

Кръчмарят не е отразен, щот кръчмите са три.
А и за местен идиот кандидатстват повече от един гласоподавателя.