Тъщата на убития Пейо Пеев остава окончателно в ареста

OFFNews 21 май 2024 в 13:06 858 0

Красимира Трифонова

Снимка БГНЕС/Архив

Заради риск да извърши друго престъпление Апелативният съд остави окончателно Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, в ареста. Дъщеря ѝ Габриела, която е втората обвиняема за престъплението, е под домашен арест.

Магистратите потвърдиха решението на Софийския градски съд от миналата седмица. Трифонова е в ареста вече четвърти месец. Днес тя отново обяви, че не е извършила убийството и не е влизала в колата, в която бе открито тялото на Пеев. Освен това се оплака, че срещу нея действа престъпна организация.

Според разследващите обаче има достатъчно доказателства, че майката и дъщерята Габриела са удушили младия мъж, а после са се опитали да опожарят колата. Предполага се, че мотивът за престъплението са родителски права.

Пейо Пеев и Габриела Славова имат едно общо дете, а баща на второто е бившият депутат Велико Минков.

И това заседание на съда не мина без протест на близките и приятелите на Пейо пред Съдебната палата в София.

Майката на Пеев Иванка Пеева обяви, че откакто Габриела е под домашен арест, нито веднъж не се е поинтересувала за децата си. По думите й Славова не контактува с никого дори с медиатор, в т.ч. и с бащата на другото си дете.

"Психичното й състояние не е добро, но те все още отказват съдебно-медицинска психологическа експертиза. В същото време искат децата да им бъдат предоставени. В крайна сметка кой ще бъде този, който ще се подпише и кой ще поеме отговорност, ако нещо се случи с децата", изтъкна Иванка Пеева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?