Тайни свидетели твърдят, че Гешев е посещавал клуб SS

OFFNews 17 февруари 2024 в 13:43 2501 1

 Иван Гешев

Снимка prb.bg

Иван Гешев

Свидетели с тайна самоличност твърдят, че бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал клуб SS, съобщава БНР.

Клубът SS е управляван от убития на 31 януари в София Мартин Божанов - Нотариуса.

Показанията на тайните свидетели ще се проверяват, както по линия на клуба, така и по линия на евентуална намеса на Гешев по дела, по които Божанов е бил активен.

Вече е разпитан гръцкият гражданин, който в поредица от интервюта разказа как гръцки корабен бизнесмен е изнудван от хора на Мартин Божанов. Проверяват се и твърденията му, че в схемата са участвали и действащи прокурори, които той назовава поименно. Една от тях е и бившият районен прокурор на София Невена Зартова.

По отношение на Зартова е в ход предложение за второ дисциплинарно производство: то е във връзка с другия лобистки скандал - "Осемте джуджета".

В сряда Прокурорската колегия ще реши дали срещу нея да бъде образувано дисциплинарно производство за оказване на влияние по разследването срещу Петър Петров - Еврото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

17.02 2024 в 16:01

И аз тайно твърдя, че Гешев е истинския убиец на Кенеди! А Прокурорската КОЛЕГИЯ ще решава дали Зартова е оказвала влияние по делото на Еврото? Явно не са чували поговорката: гарван гарвану око не вади. Смешна Задунайская губерния. Ще се оправи всичко, ама друг път.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки