Спипаха кандидат за депутат да кара дрогиран и с чужди номера

СГП предлага на Иван Гешев да поиска от ЦИК сваляне на имунитета му, за да бъде привлечен като обвиняем

OFFNews 28 септември 2022 в 18:40 3467 2

дрога

Снимка Архив

Тестът на В. Г. бил положителен.

Софийската градска прокуратура предлага на обвинител №1 Иван Гешев да поиска от Централната избирателна комисия да свали имунитета на кандидат-депутат, хванат да шофира след употреба на метамфетамини автомобил с чужди номера.

От съобщението на държавното обвинение не се разбира за кого става дума. Въпросният кандидат за 48-ото Народно събрание е отбелязан с инициалите В.Г., не се посочва и политическата сила, която го излъчва.

Става ясно само, че случаят е от 2 септември 2022 г., когато около 15.35 ч. в Сливен В. Г. е засечен да кара дрогиран. А регистрационните табели на управлявания от него автомобил били на друга кола.

Според публикации в местни медии става дума за водача на листата на "Атака" в Сливен Веселин Георгиев с прякор Лъва. 

"Колата беше на майка ми. Стои от години и в петък реших да отида и да я бракувам. Намерих някакви номера, които й сложих. Карах към КАТ, но по пътя ме спряха. Обясних на полицаите къде и защо съм тръгнал. Те ми казаха, че трябвало да ида с тях да ми вземат проби за алкохол и наркотици. Съгласих се, тъй като много рядко пия даже бира и никога не съм взимал каквито и да било наркотици. Затова и нямах никакви съмнения и отидохме в полицията. Тестът за алкохол беше отрицателен, но този за наркотици ми казаха, че е положителен. Не знам за какво точно, тъй като не разбирам от такива неща", коментира Георгиев пред "Сливенпрес".

От прокуратурата обаче твърдят, че са били разпитани свидетели, изготвена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, проведени са и други действия по разследването, приложени са писмени доказателствени материали. Според наблюдаващия прокурор доказателствата са достатъчни Георгиев да бъде привлечен като обвиняем, но като кандидат-депутат се ползва с имунитет. Това е причината да се търси разрешение от ЦИК за сваляне на защитата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

28.09 2022 в 19:34

Електората не знам ама партийните функционери на тези "партии" масово се занимават с долнопробни престъпни дейности:
- Рекет
- Лихварство
- Каналджийство
- Наркотици

22548

1

dolivo

28.09 2022 в 19:20

хахаха, майстор разказвач на истории, грабнал някакъв номер да бракува колата на майка си надрусан до козирката

на Атака и Възраждане полвината са такива в електората
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика