Спецпрокуратурата с акция в Студентски град по молба на Израел

Преди дни за компютърни престъпления и пране на пари бяха задържани четирима по разследване в Бавария

OFFNews 02 август 2021 в 11:09 3428 0

Снимка Архив

Седем души са разпитани в София по разследване, водено в Израел срещу група за измами, компютърни престъпления и изпиране на пари. 

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по смети на финансови мулета на групата, съобщиха от Специализираната прокуратура, която изпълнява Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел. 

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания на територията на ж.к. Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата. 

Разпитани са 7 лица, две от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на България. 

На 27 юли в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Главна прокуратура в Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, Специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови