Спецпрокуратурата пусна доказателства срещу ТАД Груп за хакнатите данни

OFFNews Последна промяна на 01 август 2019 в 13:41 8870 4

Специализираната прокуратура огласи част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, търговския директор във фирмата Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков. 

Те съдържат снимки на файлове от компютри, телефон, както и стоп кадри от охранителни камери в "ТАД Груп" с обяснителни бележки. 

"По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор, публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването", обясняват от спецобвинението. От файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които могат да навредят на трети страни. 

"Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества", твърдят от обвинението. Събрани са личните данни на магистрати - основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: "Ne se chistiiiii", съобщават от специализираната прокуратура. Същото указание беше дадено и при публикуването на лични данни на съдия Мирослава Тодорова от самия Инспекторат на Висшия съдебен съвет.

И още: публикувани са и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд. 

"Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти", се казва в показания на свидетел по делото.

"Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти", твърди още свидетелят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14772

4

случайно прочетох

01.08 2019 в 16:13

Защо ми се струва, че спецпрокурата влиза в обяснителен режим?
Свидетелят дал ли е показания пред съд?
Видях картинки със субтитри, а какво говорят не чух?

Пак ще плащаме чужди грешки!

17413

3

мнение от IP

01.08 2019 в 15:30

Разгледах доказателствата...замислих се..Ако кажа, че правителството трябва да си замине (поради некадърност, например) и особено, ако го кажа на някоя чужда медия...ами то може да ме обвинят в тероризъм. Страх ме е.

17413

2

мнение от IP

01.08 2019 в 14:19

И откога "Иван Петров" е собственик на Биволъ? Аз също държа да видя доказателствата за пръскачките. Това ще е някоя велика технология...

8944

1

AnderXale

01.08 2019 в 14:07

А доказателствата за пръскачките пред парламента къде са? След оневиняването им доживотен затвор за корумпираните прокурори!!!