Спецакция в Кюстендил, удариха Гольовците и Ропотамците (снимки)

OFFNews 09 септември 2020 в 10:46 7754 0

Снимка Иван Гешев/Twitter

Екипи на ГДБОП стартираха спецакция под ръководството на прокуратурата в Кюстендил. Стартиралата операция е за противодействие на организираната престъпност. В града е пристигнал и главният прокурор Иван Гешев.

По информация на Нова тв в ромския кв. "Изток" са извършени арести на членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците.

Фамилията Гольовци влиза в регистрите на МВР през 2009 г., когато 8 души от ромския клан са арестувани за убийството на 46-годишен мъж в село Шишковци. През 2012 г. деветима от ромската фамилия получиха общо 92 г. затвор за убийството.

На 17 февруари миналата година при масовото сбиване пред заведение в центъра на Кюстендил беше убит 35-годишният Валери Дъбов. За убийството е задържан 19-годишният Алекс Анков от Гольовците.

На територията на Кюстендил има и специализирана операция срещу битовата престъпност.

Малко по-късно от Специализираната прокуратура изпратиха и снимки от акцията.

От прокуратурата съобщиха, че се извършват действия по разследване на престъпна група за лихварство и рекет в Кюстендил и региона.

Към момента са задържани шест лица, за които има доказателства за съпричастност с дейността на групата.

Извършват се претърсвания на 14 адреса, изземат се веществени доказателства, разпитват се свидетели, както и на пострадали от престъпната дейност.

Доказателства сочат, че участниците са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които са налагали психически тормоз и побои при забавяне плащането на вноските.

Действията по разследването продължават.

Предстои да стане ясно кои лица ще бъдат задържани за 72 часа и кои ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Главният прокурор Иван Гешев коментира в Twitter спецоперацията в града:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови