"Софийска вода": Директорът ни може да напуска Румъния с разрешение

OFFNews 23 октомври 2015 в 18:32 3261 3

Шефът на "Софийска вода" Бруно Рош не е арестуван в Румъния. Той обаче трябва да остане в страната до 5 декември и може да я напуска само с разрешение на компетентните органи. 

Това става ясно от съобщение на дружеството, изпратено до OFFNews. От компанията уточняват: 

Като част от проверка, свързана с доставчици на „Веолия“ в Румъния, румънските правораздавателни органи поискаха да изслушат г-н Бруно Рош, в качеството му на директор на компании от Групата в периода 2008 – 2013 г. В дух на сътрудничество с разследващите, г-н Бруно Рош пожела да отговори на въпросите, зададени към него, като потвърди, че тези доставчици винаги са работили изцяло в съответствие с изискванията на компаниите от Групата. Той ясно заяви, че никога не е имало повод за съмнение по отношение на тяхната почтеност.

В хода на разследването от г-н Бруно Рош беше поискано да остане на румънска територия до 5 декември 2015 г. В съответствие с Етичния кодекс на Групата „Веолия“, г-н Бруно Рош възнамерява да се съобрази с това искане и да сътрудничи на румънската съдебна система с оглед установяване на истината. През този период г-н Рош има възможност да напуска територията на Румъния по причини от професионален или личен характер с разрешение на компетентните органи.

Това ще му позволи да изпълнява изцяло своите служебни задължения в рамките на компаниите на Групата „Веолия“ в България. 

„Веолия“ се въздържа да коментира продължаващото разследване в Румъния. 

Що се отнася до дейността на компанията в България, „Веолия“ и нейните дъщерни дружества, в това число и “Софийска вода” АД, винаги са работили и ще продължават да работят в съответствие с действащото законодателство в Европейския съюз и България.

Компанията винаги е осъществявалa и ще продължи да осъществява дейността си професионално и по прозрачен начин, като спазва договорните си задължения и задълженията си към клиентите. 


„Веолия“ е лидер в предоставянето на ВиК и енергийни услуги, както и на услуги в сферата на управлението на отпадъците. В България Групата осъществява дейности във ВиК и енергийния сектор чрез дружествата „Софийска вода“ АД и „Веолия Енерджи България“ АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика