Соченият за извършител на убийството на Станка Марангозова остава в ареста

OFFNews 10 октомври 2022 в 13:34 1435 0

Масларов

Снимка Интерпол

Иво Масларов бе издирван от Интерпол с червена бюлетина.

Софийският военен съд остави в ареста бизнесмена Иво Масларов, привлечен като обвиняем за поръчителството и подпомагане на убийството на Станка Марангозова, съобщиха от държавното обвинение.

Според съда е налице обосновано предположение за съпричастност на бизнесмена към извършеното престъпление.

Разследването се води срещу четирима обвиняеми – подполковника от НСО Борис Иванов и още двама души.

На Масларов е повдигнато обвинение, за това, че през 2019 г. в съучастие с Борис Иванов умишлено е склонил и подпомогнал физическия извършител да убие Марангозова с три изстрела в главата ѝ.

Поръчителят и помагач Масларов се е укрил от правоохранителните органи в Германия, където по издадена от българските власти европейска заповед за арест е задържан и на 5 октомври 2022 г. бе екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвинение е предвидено наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Иво Масларов (заварен син на бившия социален министър Емилия Масларова, с която той не поддържа отношения - б.р.) попадна във фокуса на новините покрай разследване на група за поръчкови убийства. Според прокуратурата групата е организирана от високопоставен служител на НСО и е отговорна за убийството на 46-годишната Станка Марангозова. Масларов е имал финансови претенции към убитата, двамата водели и съдебни дела един срещу друг.

Марангозова пък се свързва с финансови измами от близкото минало. Смята се, че е участвала във финансова пирамида, източила крупни суми и че жертвата е била изнудвана от хора, чиито финанси са пострадали от дейността ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови