Собственикът на питбула, нахапал дете, е арестуван

OFFNews 02 август 2021 в 16:41 4317 2

Стопанинът на питбула, който вчера нахапа дете край с. Говедарци и му счупи ръката, е задържан за 72 часа и срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325в, ал. 1 от НК – неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, довело до причиняване на средна телесна повреда. Това съобщиха от прокуратурата в Самоков.

Установено е, че инцидентът е станал в района на Учителския бент на река Искър. Кучето е нападнало 11-годишно момче и го нахапало. След няколкоминутна борба намиращите се наблизо свидетели на инцидента успели да откъснат питбула от детето.

Животното е било без намордник и водено от мъж, който не направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а само пуснал повода. Веднага след инцидента той си тръгнал, придружен от двама мъже.

Момчето било транспортирано до лечебно заведение за оказване на медицинска помощ.

В хода на разследването са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи.

От направена справка е видно, че водачът на питбула – 43-годишният Д.К., е осъждан.

За този вид престъпление законът предвижда затвор до 3 г. или пробация и глоба до 5000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

2

rincewind

03.08 2021 в 09:40

И не само питбулите. Списък е дългичък. Но самата забрана не върши работа. Трябват сериозни глоби, които да причнияват на собственика "ровене по кофите"! И без измъкване, че знаем каква е събираемостта на глобите тук.

2602

1

Г-н Колев

03.08 2021 в 07:28

Отдавна е време да се забранят пибулите! Генерално!