Собственикът на Градус Иван Ангелов на разпит в прокуратурата утре

OFFNews 19 май 2021 в 19:08 3854 1

Собственикът на "Градус" Иван Ангелов е призован утре на разпит в прокуратурата, съобщи БТА. 

Преди дни на разпит беше извикан и агробизнесменът Светослав Илчовски заради твърденията му за търговия с влияние, рекет и корупция по високите етажи по време на изслушване в парламентарната комисия по ревизията. 

След разпита агробизнесменът обясни, че са го питали за всички твърдения, а на въпрос какви документи е представил пред разследващите Илчовски реагира: "За кражбата на вашите пенсии. Изчезвайте от тука!". "Иван Ангелов е най-големият крадец и аз ви го показах, бе глупаци!", подхвърли той. 

В началото на май Илчовски разказа, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственикът на "Градус" Иван Ангелов) и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на бившия премиер Бойко Борисов. 

От фирмата на Ангелов излязоха с позиция, в която заявиха, че ще заведат всички възможни дела срещу Светослав Илчовски, тъй като твърденията му уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови