След разговор с правосъдния министър служителите на затворите се отказаха от стачка. Засега

OFFNews 03 август 2020 в 11:11 2824 1

Служителите на затворите засега се отказват от стачка, но остават в протестна готовност до 1 септември, обяви Ивайло Григоров от Синдиката на служителите. Това става след разговор с правосъдния министър Данаил Кирилов, който обещал, че след тази дата ще бъдат намерени възможности за увеличаване на щатовете за затворите поне с 200 бройки, съобщи БНР.

С писмо до медиите от Синдиката на служителите в затворите (ССЗБ) уведомиха, че днес от 10 ч. пред сградата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София ще се проведе пресконференция по повод нарастващото недоволство и разочарование от неспазено обещание на премиера Бойко Борисов.

В края на октомври миналата година Бориос пое ангажимент да се разкрият нови 200 щатни бройки в дирекция „Изпълнение на наказанията“ и дирекция „Охрана“.

Решение беше обявено публично от правосъдния министър Данаил Кирилов, който заяви тогава, че за целта са осигурени допълнителни 7 млн. лв. в бюджета на ведомството за 2020 г. Това стана под заплаха от стачка.

"Смятам, че с това разпореждане на министър-председателя синдикатите в този бранш ще получат удовлетворение на всички техни искания, като припомням, че досега са удовлетворени исканията им за увеличение с 10% на възнагражденията, включително и всички искания, които касаят установяване на по-добър регламент в законодателството във връзка с осъществяване на тяхната дейност и условията на труд", каза Кирилов тогава. 

По-късно днес се очаква Синдиката на служителите в затворите да обявят какви ще бъдат следващите им действия заради неспазения от управляващите ангажимент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

03.08 2020 в 11:50

Въй, въй, представям си разговора.
То е било джуркане и обръщане на файлове, то са били квадратни гащи.
Умее човекът научно да обяснява !!!