Сириецът, който се опита да подкупи полицаи с 10 000 евро, се сдоби с обвинения

OFFNews 19 януари 2023 в 13:19 2081 0

белезници

Снимка Архив

Щракнаха белезниците на дрогирания сириец.

23-годишният сириец, който който се опита да подкупи два полицейски екипа, за да не бъде наказан за шофиране под въздействието на наркотици, е обвинен и задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните доказателства вчера около 01:00 часа на столичния булевард "Княз Ал. Дондуков" служители на реда извършили проверка на младежа, а пробата му била положителна за канабис, амфетамин и метамфетамин. Поставени му били белезници и бил настанен на задната седалка на полицейски автомобил.

Вътре в колата той пуснал на пода две пачки с банкноти на обща стойност 10 000 евро, като казал на полицаите, че парите са за тях, стига са не го задържат и да му върнат свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Сириецът бил отведен във ВМА за кръвна проба, която той отказал да даде. При влизане в сградата на болничното заведение предложил 3000 лв. и скъп ръчен часовник на други двама полицаи, за да го пуснат и да му върнат шофьорската книжка. И тук ударил на камък - полицаите незабавно докладвали за случая и било образувано досъдебно производство, което се води под надзора и ръководството на СГП.

За такива престъпления се предвижда наказание затвор и глоба, както и лишаване от право да управлява МПС.

Парите и часовникът са иззети като веществени доказателства, съобщават още от държавното обвинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови