Синът на пернишкия прокурор преместен в друг арест - рисувал пречупени кръстове и се сбил

OFFNews 09 февруари 2023 в 13:44 8652 2

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Синът на пернишкия окръжен прокурор Васил Михайлов остава в ареста, реши Софийският районен съд. За пореден път младежът настоя да бъде освободен, но съдът отново му отказа. В съдебната зала прокуратурата представи няколко доклада, от които става ясно, че Михайлов е рисувал "хитлеристки" изображения по стените, затова влязъл в конфликт с други лишени от свобода, нападал надзиратели, обиждал и администрацията на ареста. Заради всичко това това той вече е преместен от ареста в София, в този в Бобов Дол, съобщи БТА.

Тези обстоятелства съдът кредитира, за да остави младежа в ареста и записа в мотивите си, че за осем месеца той не е поправил поведението си.

Защитниците на Васил Михайлов коментираха, че обвинението е тенденциозно. Освен това ставало дума за прояви от битов характер.

"Водят го като маймуна на синджир и така му нарушават достойнството", коментира защитата.

Съдът обаче записа в решението си, че ако Михайлов е на свобода, може да извърши ново престъпление, защото е общественоопасен.

Междувременно в съдебната зала прокуратурата представи справка, че срещу Васил е започнало още едно разследване - този път за побой в Созопол. Има нож с негово ДНК, ползвал е бокс.

Михайлов е обвинен за това, че на 12 май 2022 г. около 01:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, се е заканил с убийство на мъж и го е удрял в главата с твърд предмет, който още не е установен от разследващите. Пострадалият е получил лека телесна повреда.

Преди десетина дни Софийската районна прокуратурa го обвини за още две престъпления, извършени в Перник.

В края на миналата година стана известно, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов отива на съд за осем престъпления. Обвинителният акт е внесен, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45-ма свидетели. Има изготвени и експертизи.

В момента Михайлов се намира в ареста, след като проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване.

На 28 февруари е разпоредителното заседание по делото, когато процесът тръгва и с разпит на свидетели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

09.02 2023 в 18:28

"Водят го като маймуна на синджир и така му нарушават достойнството"

Е, като какво да го водят? Като балерина?

345

1

Джендо Джедев

09.02 2023 в 15:31

Тоя май ще опере пешкира за всички разхайтени котила на велможи. Лошото е, че ще е само той.