Швейцария вече не иска екстрадиция на Жоро Шопа, България ще го разследва за укриването на Арабаджиеви

OFFNews 08 март 2019 в 18:05 3760 1

Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично укривателство на семейство Арабаджиеви, съобщи пред агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани в жилище в община Кабрера де Мар (в близост до Барселона), което е ползвано от Георги Семерджиев - Жоро Шопа.

Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР, че днес Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му.

От Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР са извършили съответните проверки и са установили, че издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен, съобщи Арнаудова.

Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви - лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението. Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев, заяви още говорителят на главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови