Ще ти оправя колата, ама друг път, дай пари сега. Измамник от автосервиз е предаден на съд

OFFNews 27 януари 2021 в 15:21 3153 0

Измамник от автосервиз в Панчарево лъгал клиент, че ще му поправи колата, като за целта на няколко пъти му взимал пари за различни части, без да пипне и едно винтче в оставения му за ремонт автомобил. 

Днес Софийска районна прокуратура го е предала на съд, съобщиха от обвинението. 

Сагата на Т.К. е от октомври 2017 г., когато той посетел автосервиза, запознал се с работещия там Д. Р. и - след като повредената кола минала през диагностика, дал първите 200 лева за дюзи.  

На 21.10.2017г. Т.К. оставил автомобила на адреса на обвиняемия, за да го ремонтира. По-късно същия ден Д.Р. отново решил да заблуди Т.К., че ще извърши още ремонтни дейности по автомобила - ще смени ремък и ролки, за което поискал от него сумата от 300 лева. Мотивиран от създадените неверни представи, Т.К.дал поисканата сума на обвиняемия.

На 23.10.2017 г. Т.К. отишъл да вземе ремонтирания автомобил, но той отново не работел добре, предвид че Д.Р. не бил извършвал ремонт. Обвиняемият отново заблудил Т.К., че ще извърши ремонт на автомобила, като ще закупи и подмени още части (накрайник, шарнир и др). Т.К. се съгласил и предал на Д.Р. поисканата сума от 500 лева. Междувременно докато двамата разговаряли обвиняемият формирал у Т.К. неверни представи, че може да закупи и да достави автомобилни гуми за сумата от 1000 лева, тъй като ползвал отстъпка. Т.К. се съгласил и първоначално дал на обвиняемия половината от поисканата за гумите сума от 500 лева, а впоследствие и останалата част от още 500 лева.

На 27.10.2017 г. Д.Р. създал у Т.К. неверни представи, че ще извърши ремонт и на спирачни маркучи на автомобила, за което поискал от него още 200 лева, която Т.К. му предал.

На 05.11.2017 г. Т.К. и съпругата му отишли до Д.Р., за да вземат автомобила. Д.Р. отказал да им го даде, тъй като още не бил готов. Въпреки това те взели автомобила си и посетили друг сервиз, където се установило, че не били извършени обещаните ремонтите дейности.

Т.К. се срещнал с обвиняемия, който казал, че не е извършвал ремонт и е взел парите, защото имал нужда от финансови средства.

В тази връзка Т.К. депозирал жалба до прокуратурата. По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Д.Р. била взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото да продължи в съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови