Шофьорът, убил трима в катастрофа, учил до 7. клас. Никога не е имал книжка

OFFNews 24 юли 2023 в 18:20 6529 0

полиция

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Мъжът е с множество криминални регистрации

Шофьорът, обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на трима души при катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, остава в ареста. Това реши Окръжния съд в Плевен.

30-годишният водач на "Мерцедес" навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал с предната лява част движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет. 

След удара автомобилът е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. На място е загинал 44-годишният мотоциклетист. 28-годишен пътник в автомобила също загина. Ден след катастрофата бе открито и тялото на жена, возила се на мотоциклета. 

30-годишният шофьор е със завършен 7. клас, стана ясно в съдебната зала. Той никога не е имал шофьорска книжка. Освен това мъжът е с множество криминални прояви и присъди за различни престъпления, предаде бТВ. 

При разпита мъжът е обяснил, че е повикал братовчед си да кара, тъй като той няма книжка. По думите на обвиняемия братовчед му е карал колата от Тръстеник до Александрово и обратно.

"Предвижда се наказание с лишаване от свобода от 3 до 15 години. С оглед събраните данни за съдимост и характеристичните данни за лицето Окръжна прокуратура - Плевен е приела, че са на лице и останалите предпоставки лицето да се укрие или да извърши друго престъпление", заяви прокурор Анна Барака.

По-рано днес десетки близки и приятели на загиналите мотористи настояваха в протест за максимално наказание.

"Всички тези хора искат едно, да се чувстват безопасно на този път и да се приберат вкъщи живи", заяви брат на един от загиналите Пламен Лаков.

Апелират за незабавни законодателни промени.

В съдебната зала обвиняемият заяви още, че ще обжалва тежката мярка и желае да присъства в Апелативния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика