СГП предаде на съд заместник-министър на транспорта

OFFNews Последна промяна на 29 март 2018 в 15:04 6601 0

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу Ангел Попов - зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за извършена от него измама, съобщиха от прокуратурата.

Попов е обвинен за това, че на неустановена дата през август 2012 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

В хода на разследването е установено, че към 2012г. Попов нямал никакво служебно или лично отношение към работната група в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт. Въпреки това той създал невярното впечатление у управител на транспортна фирма, че може да повлияе върху решението на този колективен орган, като предаде различни суми на някой от членовете му, назовани поименно от Попов.

В действителност това било обективно невъзможно, тъй като сочените от него лица изобщо не са били част от тази работна група. 

Попов е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от една до шест години лишаване от свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови