Счупиха камера на Съдебен спор, разследват закана за саморазправа с екипа на Нана Гладуиш

OFFNews 31 октомври 2020 в 12:30 12789 0

Снимка Нова тв

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на Нова телевизия. 

Сигналът е подаден вчера около 16,30ч. на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на Нова телевизия, станал пред автокъща в града. На местопроизшествието е изпратен веднага автопатрул на МВР. При пристигането на място полицейските служители установили екип на Нова телевизия - главен редактор на предаването „Съдебен спор“, оператор и шофьор. Служителите на телевизията обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката. 

За случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия, съобщиха от държавното обвинение. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се.

Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган. Предстои назначаване на техническа експертиза за устновяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна/съдебно-икономическа/ експертиза за установяване на размера на причинената щета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови