Сарафов обяви три приоритета. Сред тях и разследванията на хората с имунитет

OFFNews 30 юни 2023 в 17:05 1552 0

Сарафов

Снимка БГНЕС

Борислав Сарафов

Активна работа по делата, свързани с нелегалния трафик на мигранти заради засиления мигрантски натиск, престъпленията, причинени от пияни и дрогирани шофьори и разследванията на хората с имунитет - тези приоритети пред прокуратурата е набелязал временно и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов на национално съвещание на държавното обвинение.

Отстраненият от поста Иван Гешев поиска да отпадне депутатската защита на няколко народни представители - Кирил Петков от "Продължаваме промяната", на бившия премиер Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ, на Веселин Вешев и Ангел Георгиев от "Възраждане" и на независимия Радостин Василев. 

От съобщението на прокуратурата става ясно, че в съвещанието са участвали заместничката на Сарафов Мария Павлова, административните ръководители на апелативните, окръжните и военно-окръжните прокуратури, завеждащите отдели във Върховната касационна прокуратура, Върховната административна прокуратура и следствието, както и членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Сарафов е обърнал специално внимание на срочното приключване на досъдебните производства, в т.ч. и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури.

"Едно разследване в продължение на 3-4 г. е лошо правосъдие, а бавното правосъдие води до недоверие в обществото към работата на съдебната власт", е подчертал Сарафов, като е изтъкнал, че бързината не бива да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика