Сарафов награди шефа на МВР с Почетен знак на прокуратурата. Двете институции работели като никога досега

OFFNews 19 декември 2023 в 13:53 2225 0

Сарафов-Стоянов

Снимка ПРБ

Като никога досега.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов награди министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с Почетен знак на Прокуратурата на Република България за добро институционално сътрудничество, оперативност и постигнати високи резултати при опазване на обществения ред и борбата с престъпността. Отличието бе връчено по време на поредното издание на конкурса "Полицай на годината" в НДК, съобщиха от държавното обвинение.

"Приемете тази награда не само като награда за вашите лични усилия и постигнати резултати, но и като оценка за работата, постиженията и всеотдайността на всеки един служител от системата на МВР", обърна се Борислав Сарафов към Калин Стоянов.

Сарафов подчерта, че никога нивото на институционално взаимодействие и комуникация между ПРБ и МВР не е било така високо, както сега.

"Ние наистина сме в отлични взаимоотношения, така трябва да бъде. Обществото не очаква от нас раздори, институционални дрязги, а взаимна, съвместна работа", каза и.ф. обвинител №1.

Той благодари на служителите на МВР за усилията, които са положили през годината.

"Поклон пред всеки един от вас. Доверието и комуникацията спомагат за по-добрите резултати. Нека българското общество да се чувства сигурно, спокойно и защитено от българската полиция и от българската съдебна система", прочувствено отбеляза Сарафов.

Почетния знак на ПРБ получиха и главен инспектор Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления против личността" към Отдел 01 "Криминална полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", и главен инспектор Стоян Крумов, главен разследващ полицай, началник на сектор 01 "Разследване на криминални престъпления" в Отдел "Разследване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика