Quantcast

Съдът във Варна глоби с 1000 лв. мъж, пребил инкасатор на енергото

OFFNews Последна промяна на 28 декември 2015 в 18:40 2996 5

Районен съд - Варна наложи 1000 лева глоба на 40-годишен мъж, причинил телесна повреда на инкасатор на енергиен доставчик, съобщиха от съда.

По внесено от прокуратурата постановление, 40-годишният Г. А. бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административното наказание. Той бе признат за виновен в това, че на 2 януари тази година причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на служител на „Енерго про мрежи", натоварен със задължения да отчита изразходената електроенергия от клиенти на дружеството. Деянието се наказва по чл. 131, ал.1, т.12 от Наказателния кодекс.

На посочената дата двама инкасатори, облечени в отличително фирмено облекло, позвънили на входа на двуетажна къща в централната част на Варна, за да бъдат допуснати да засекат показанията на монтираните вътре електромери. Живуща на адреса им отворила, но още докато извършвали отчитането, друг обитател на къщата – 40-год. Г.А., ядосан започнал да държи сметка на инкасаторите, че с позвъняването си са изплашили децата.

Именно тогава той, без да е бил предизвикан от пострадалия, му нанесъл удар с юмрук в лявото слепоочие и продължил да го бута до напускане на адреса. Впоследствие назначената съдебно медицинска експертиза установява, че пострадалият е получил контузия на главата и травматичен хематом, обусловили временно разстройство на здравето, неопасно за живота. 40-годишният мъж е с чистото съдебно минало. В негова тежест са направените по делото разноски.

Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.12 2015 в 13:10

Малко му е на инкасатора тоя бой.От 5 години съм подал молба да ми изнесат електромера навън,все за догодина остава.Идват когато си поискат,звънят,влизат,а за баджове и калцуни не са и чували.Малко му е тоя бой.

28.12 2015 в 20:47

Пак безумна присъда от безумния съд! Искам да попитам аз ако набия юмрук в слепоочието на съдята и му причиня контузия на главата и травматичен хематом и мен ли само ще ме глобят с мижава глоба? А въпросния чл. 131, ал.1, т.12 от Наказателния кодекс предвижда до 3 години затвор! От толкова ОПРАСКВАНЕ нямаме съдебна система! Какво ли се учудвам , те за умишлени убийства дават условни...

28.12 2015 в 19:58

Лапкаш ли заплата от изедниците, за да ме ебават, спи в блатото.

Или те и полицаите не са криви за това, че нема кой да спре беззаконията?

Подпис:
ваш Андрешко

28.12 2015 в 19:45

Да, те баш инкасаторите с няколко стотин левчета заплата са виновни за кражбите и тех трева да бием. Дай направо да набием и контрольрите в градския, щото те са виновни за лошите автобуси и закъсненията. Абе нека си го изкараме на всички, които нямат никаква вина, щото сме много корави. Ама не чак толкова, че да търсим отговорност от истинските престъпници. Е...ти тъпата нашенска логика.

28.12 2015 в 19:00

За 1000 лева на калпак, бих пребил по един на ЧЕЗ, на Софийска вода и всичките педали от Бруната.