Съдът се отказа от делото срещу Румяна Ченалова

OFFNews 03 февруари 2017 в 13:34 3962 3

Румяна Ченалова

Софийският градски съд прекрати наказателното производство по делото срещу уволнената съдийка Румяна Ченалова, съобщиха от съда.

Според докладчика по делото – съдия Вера Чочкова, това, в което е обвинявана Ченалова, не представлява престъпление.

Бившата съдийка е обвинена в престъпление по служба и в документно престъпление. И двете били извършени по делото между фирмата "Обединени Енергийни търговци“ и НЕК.

Прокуратурата твърди, че Ченалова е направила цели 14 нарушения в този процес с цел да набави облага за частната фирма. Сред тях - делото тръгнало, без фирмата да внесе такса от 430 000 лева. В същото време по сметките на НЕК били запорирани над 6 милиона. Така Ченалова е облагодетелствала частната фирма, а е ощетила НЕК, твърдят прокурорите. Материалите от разследването са събрани в 18 тома.

Софийският градски съд обаче реши, че в тези материали няма престъпление и прекрати делото. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

03.02 2017 в 14:19

Това е знак към Брюксел! Мечтата на патриотите - вие си пишете докладите, а ние ще станем едни независими - ум да ви зайде! Нема козяци, нема мозяци! Никой не ни е началник и си правим само каквото си искаме! Свобода и независимост за народа! Долу Брюкселския диктат! Да живее евразийското бъдеще нна всички земни кълбета!

Поздрав!

15614

1

OTBPAT

03.02 2017 в 14:00

Хахах... това сега знак към герб или дпс е?