Съдът решава дали да отстрани от длъжност Десислава Иванчева

OFFNews 05 юни 2018 в 07:54 4399 1

Съдът решава дали да отстрани от длъжност Десислава Иванчева

Апелативният специализиран съд решава днес за отстраняването от длъжност на кмета на Младост Десислава Иванчева. В предишното заседание обвиняемите Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева поискаха 3-дневен срок за запознаване с материалите по делото.

Иванчева вече беше отстранена от поста си на първа съдебна инстанция. Съдиите уважиха искането, което внесе прокуратурата, с мотивите, че оставянето на кметицата и нейната заместничка на поста им ще затрудни разследването.

Повод за отстраняването на Иванчева бе издадена от килията ѝ заповед за уволнението на зам.-кмета Румен Русев.

Лицето Иванчева се счита за действащ кмет и извършва действия като длъжностно лица, заяви прокурорът. Русев обаче е свидетел по делото за подкуп срещу Иванчева и Петрова и отстраняването му може да се приеме като натиск над свидетели. Така тя отправя и предупреждение към други свидетели, смята обвинението.

Съдията се съгласи и отстрани от длъжност и Биляна Петрова, която е подписвала от ареста само молба за отпуск.

Това е активно мероприятия да бъда свалена, оклеветена и унищожена психически и физически, заяви Десислава Иванчева в залата. Това е политическа атака срещу мен, държат ме изолирана, не мога да давам и получаван писма, не мога да се свържа с външния свят, за мен това е репресия, каза още тя.

Кметът на район „Младост" Иванчева беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия със сумата от 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!