Съдът пусна свекъра на убитата Евгения, намерена в куфар

OFFNews 10 ноември 2023 в 11:09 2036 1

правосъдие

Снимка Архив

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция от5000 лв. свекъра на жестоко убитата Евгения Чорбанова - Пламен Владимиров. Това стана двайсетина дни след като той беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си Орлин в жестокото убийство.

Вчера съдиите от Софийския апелативен съд са уважили жалбата на Пламен Владимиров срещу определената му от Софийски градски съд мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът посочва, че той е имал изрядно процесуално поведение, не е препятствал по никакъв начин провеждането на делото и е спазвал всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало, съобщиха от САС.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение на 22 март 2022 г. Пламен не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие.

Допълнителен аргумент е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Владимиров-баща бе задържан в съдебната зала, когато СГС го осъди на доживотен затвор. Мотивите все още не са публикувани, но след края на делото съдията докладчик обясни решението си за присъдата с факта, че Пламен Владимиров е имал достатъчен житейски опит и добри отношения със сина си, за да положи необходимите усилия, с които да предотврати убийството. Вместо да го направи, е помогнал на сина си да прикрие убийството на Евгения.

Тежката присъда на Софийския градски съд за убийството на Евгения се обжалва от подсъдимите пред Софийския апелативен съд.

Тялото на Евгения бе открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. На едно от заседанията на съда Орлин разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки