Съдът прекрати производството срещу Музикаутор

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2017 в 15:59 3149 0

Софийски градски съд (СГС) прекрати като неоснователно производството срещу Музикаутор, образувано по жалба на БНР. Това стана факт, след като Апелативен съд София излезе с определение от 20 юни 2017 г., с което окончателно потвърждава изводите на СГС.

Като присъжда разноските по делото да бъдат платени от БНР на Музикаутор, актът на съда е окончателен и не подлежи обжалване.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията излезе и с прессъобщение, в което съобщи, че Музикаутор злоупотребяват с господстващото си положение. Изявлението на КЗК обаче дойде преди да е приключило производството срещу Музикаутор.

"По повод публикациите в медиите във връзка с определението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Музикаутор припомня, че този акт не представлява решение за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията. В рамките на предвидения в закона 30-дневен срок организацията следва да представи своите възражения по твърдението и да бъде изслушана на заседание на КЗК", пишат от Музикаутор. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !