Съдът окончателно потвърди глобата от 100 000 лв. на ТЕЦ 'Бобов дол'

OFFNews 05 октомври 2023 в 21:51 1511 1

тец

Снимка МОСВ

ТЕЦ "Бобов дол".

Административният съд в Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция на ТЕЦ "Бобов дол" АД от 100 000 лв., съобщиха от екоминистерството.

Наказателното постановление на директора на РИОСВ – София е във връзка с акт за констатирано нарушение по Закона за опазване на околната среда след извънредна проверка през март 2022 г.

При нея е установено, че дружеството не е изпълнило задължително условие по комплексно разрешително, в резултат на което не са предприети мерки за ограничаване на емисиите на прахообразни вещества в съответствие с изискванията на Наредбата за норми за допустими емисии на вредни вещества, изпускани в атмосферата, от обекти и дейности с неподвижни източници на емисии.

От началото на 2022 г. досега съдът е потвърдил наложени имуществени санкции на ТЕЦ "Бобов дол" от 704 000 лв.

По-рано днес ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград временно спря работа след проверка от РИОСВ в Хасково, съобщиха от екоинспекцията, цитирана от БТА. На 3 октомври редовният мониторинг на РИОСВ е установил изпускане на неорганизирани емисии в значителни количества от производствената площадка на горивната инсталация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика