Съдът даде 5 г. затвор за убийството в с. Белопопци

OFFNews 10 август 2020 в 11:52 3883 1

Пет години затвор получи М.Т. (на 43 г.), обвинен за непредумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Историята започва по обяд на 26 октомври 2016 г., когато подсъдимият Т. консумирал алкохол на пейка пред магазин за хранителни стоки в с. Белопопци, община Горна Малина. В един момент мъжът се запътил към запустяло неподдържано пространство в близост до частен имот – къщата на А.С. Въпросното място от години било използвано от клиентите на магазина за тоалетна, като поради тази причина странични лица често минавали навътре зад дома на А.С., където имало плевня, и продължавали по пътека към запустелия двор.

Стопанинът на имота – А.С., обядвал със съпругата си в кухнята, когато видели подсъдимия в близост до къщата им. Жената излязла навън и му направила забележка. В отговор М.Т. я дръпнал за косата. А.С. застанал до жена си и го порицал за постъпката му. Подсъдимият реагирал агресивно, като се обърнал към мъжа и го нападнал с юмруци в областта на гърдите. От удара осемдесет и една годишният мъж паднал, като наранил главата си в стената на плевнята.

Съпругата на пострадалия го вдигнала и му помогнала да седне на пейката. Възрастният мъж се почувствал зле, дишал трудно. Подсъдимият видял това и веднага тръгнал.

Свидетелка на случващото се подала сигнал на телефон за спешни повиквания 112. На място пристигнал медицински екип, който констатирал смъртта на А.С. Според експертите леталният изход се дължи на остро настъпила дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, причинена вследствие на закрита черепно–мозъчна травма, довела до тежък оток на мозъка.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

10.08 2020 в 13:39

В България явно е така, влиза ти някой в двора, излизаш да му направиш забележка, той те убива и получава 5 години.
Толкова дадоха на едни youtube инфлуенсъри, за това, че инсценираха грабеж на банка. Инсценираха!!!!!