Разследват смъртта на бебе от Казанлък

OFFNews 23 август 2023 в 15:32 1593 0

бебе

Снимка Интернет

Разследването трябва да установи дали за детето са полагани необходимите грижи.

Районна прокуратура-Стара Загора ръководи разследване за смъртта на бебе на 41 дни от Казанлък, за което не е направено необходимото и детето е починало.

За момченцето се грижели родителите му в дома им в Казанлък.

Детето се разболяло и било прегледано от лекар, който назначил домашно лечение. Близките обаче не са провели предписаното лечение.

На 22 август 2023 г. в 07:31 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал за починало бебе в Казанлък. Направен е оглед на телцето, но не били установени травми.

Съдебно-медицинската експертиза е категорична, че момченцето е издъхнало от нелекувана пневмония.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване налице ли е виновно поведение, довело до смъртта на детето. Трябва да се установи кога бебето е било прегледано от специалист, да се изискат съответните медицински документи, да се установи подавани ли са сигнали за влошено здравословно състояние на бебето, към кого и има ли сигнали към отдел "Закрила на детето" към съответната дирекция за социално подпомагане.

Свидетелски показания трябва да установят какви са били първичните симптоми на заболяването и какви точно мерки са предприети за лечение от страна на близките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!