Разкриха убийците на таксиметров шофьор, щял да ги издаде за контрабанда

OFFNews 19 септември 2017 в 11:58 15149 1

Задържаха убийците на таксиметров шофьор, щял да ги издаде за контрабанда

Двама души са арестувани за убийството на таксиметров шофьор в София през февруари. Екзекуторите и жертвата били участници в престъпна група за контрабанда на цигари и наркотици. Мъжът обаче трябвало да даде показания пред прокуратурата по разследване за дейността на групата и за това е бил елиминиран.

Това стана ясно на брифинг в прокуратурата. 

39-годишният шофьор, който имал криминални регистрации за наркотици, беше прострелян в корема. Малко по-късно почина от раните си. 

Шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев обясни, че през 2012 г. починалият е бил подсъдим по дело от 2012 г. за контрабандата на 14.5 тона хашиш, доставени с кораб и задържан в складове в Локорско и Мировяне. Делото е за организирана престъпна група с "широк спектър от престъпна дейност". Освен случая със задържаните наркотици, имало и сведения, че групата е отговорна за контрабандата на цигари на стойност над 1.5 млн. лв., пристигнали с контейнер на пристанище Варна - запад. 

Екзекуторите на таксиметровия шофьор, които са част от същата престъпна група, са задържани за 72 часа. Днес прокуратурата ще поиска постоянния им арест. За съпричастността им към престъпната дейност са събрани достатъчно доказателства, включително и специални разузнавателни средства. 

Групата е изключително добре организирана, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. По думите му: "Убийството на Борислав (шофьора на такси, бел. ред.) показва, че те нямат спирка, когато има заплаха от изтичане на информация, да пристъпват включително и към убийство на тези лица".

Маринов обясни, че групата е прибягвала и друг път към силови действия, когато е имало заплаха за дейността им. Организаторите били изключително предпазливи, като спазвали всички принципи на конспирацията и се изплъзвали от проследяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша