Разбитата група наркопласьори имала "запазена марка" - нападение с мачете

Тарторът на групата от агитката на ЦСКА в момента е в затвора за рекет и наркотици

OFFNews 10 май 2017 в 12:48 7924 0

Разбитата група наркопласьори имала

Разбитата престъпна група, която се е занимавала с наркоразпространение и тежки криминални престъпления, включително и убийства и до грабежи. Някои от участниците в групата са действали с изключителна жестокост, като "запазената им марка“ била нападение с мачете.

На 5 януари м.г. те са биячите, нападнали проф. Стефан Станчев през април миналата година. След зверския побой лекарят загуби едното си око. Шефът на клиниката по ортопедия в столичната болница "Св. Анна" тогава, бе пребит, докато разхожда кучето си. Друга от жертвите им е началникът на смята на Софийския затвор Янко Янков, когото пребили до смърт.

Всички участници в групата са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, част от групата гравитирала около столичната агитка на ЦСКА. 

Групата се състои от 12 души, на които са повдигнати обвинения, четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол. Седем са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, шестима са задържани под стража, а на един е наложена мярка „домашен арест“.

Операцията по задържането им е била проведена в София на два етапа. Първо били задържани участниците, занимавали се с наркоразпространение основно на територията на кв. „Дружба“. На следващия ден последвало залавянето и на останалите членове на групата. Установен е и ръководителят им, който в момента излежава присъда в Софийския затвор за наркотици и рекет. Изяснено е, че той е предавал разпорежданията си оттам, основно чрез съпругата си, разполагал е и със средства за връзка. При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие – мачете, мечове, ками и др.

В резултат на проведената операция и задържането на опасната престъпна група са пресечени опити за убийство на още трима служители на Софийския затвор.

Властите призовават гражданите, които разполагат с допълнителна информация по случая, да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП. Анонимността им е гарантирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови