Пуснаха от ареста единия от нападателите на ямболски таксиметров шофьор

OFFNews - Бургас 21 декември 2017 в 17:09 23784 0

Снимка 24 часа

Симеон на влизане в съда

Апелативният съд в Бургас измени в по-лека мярката за неотклонение на 14 – годишният Костадин, един от двамата задържани за грабеж и опит за убийство на ямболски таксиметров шофьор. Според магистратите, престъплението не може да се квалифицира като изключителен случай, поради който той да бъде в ареста. Назначени са и експертизи, които да докажат дали той е осъзнавал какво върши. Костадин ще е под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Баба му и дядо му, които бяха на съдебното заседание, го описаха като добро дете, което, най-вероятно е било подведено.

Въпреки че и двамата бяха защитени от техните адвокати като добри и редовни ученици, магистратите потвърдиха мярката на 18 – годишният Симеон, който е със същите обвинения и го оставиха в ареста.

Вече е разпитан и таксиметровия шофьор, когото двамата извикали на адрес на 11 декември в ямболското село Дражево. Опитали се да го ограбят, след което го простреляли с въздушна пушка и газов пистолет. Единствено бързата реакция на лекарите от Ямболската болница е спасила живота на шофьора, уточни апелативният прокурор Йовита Григорова. Все още не са готови взетите от учениците проби за употреба на наркотици.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!