Прокурор ошамарил дете, защото го прередило на опашка

OFFNews Последна промяна на 24 април 2017 в 11:54 2715 6

Прокурор напердашил дете, защото го предредило на опашка

Прокурорът от Софийската градска прокуратура (СГП) Димитър Петров нападнал дете на училищна лавка, защото го прередило. Това съобщава сайтът "Биволъ". Момче от девети клас е отнесло шамари от прокурора, а след това е било хванато от него за гушата преди да се намесят очевидци. Бащата на битото дете е подал жалба в СДВР, но случаят е покрит от прокуратурата, като е оказан натиск. 

Името на прокурор Петров де появи в медиите, след като стана ясно, че той е отказал да образува дело за набеждаване срещу Делян Пеевски, както и с прекратяването на разследването по случая "Яневагейт". Той беше наблюдаващ прокурор и по делото срещу Владимира Янева, която получи условна присъда за това, че разписвала разрешения за СРС над законния срок. 

Според разказа на очевидци момчето, което било набито от прокурора, бързало за час и минало отпред, за да си вземе вода. Петров, чиито дъщери учат в същото училище, също чакал на опашката. Прокурорът нахокал детето, то репликирало, след което Петров му скочил, хванал го за гушата, завлякъл го няколко метра настрана и го шамаросал. Версиите на очевидците се разминават по отношение на това как точно е бил ударен ученикът – с шамар или с юмрук. Актът на агресия обаче е факт. Всички очевидци твърдят, че деветокласникът е бил и „душен“ с дрехата си, преди лавкаджийката да се намеси, за да защити набития тийнейджър, съобщава "Биволъ", откъдето потърсили коментара на Димитър Петров, който заявил, че ще отговори на въпроси следващата седмица. 

От училището обяснили, че пострадалото момче не е прередило обвинителя, но имало установен ред, при който децата са с предимство пред родителите, за да не закъсняват за час. Бащата на момчето разказал, че момчето е със сърдечна операция и много се уплашил прокурорът да не го удари в гърдите. „Доколкото разбрах, той го ударил по лицето. Шамаросал го е и го е хванал за гушата. Ходихме на психиатър. С травма е детето от случката… Моят син не е бит никога. Не възпитавам децата си си бой. Най – малко ще позволя „някой си“ да го „възпитава“ по този начин", разказал бащата.

Той бил повикан от шефката на СГП Емилия Русинова, която обяснила на родителите на детето, че прокурорът бил "по-краен във възпитанието на децата си" и такъв бил темпераментът му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

6

The Prince

24.04 2017 в 19:04

Докога?

11009

5

случайно прочетох

24.04 2017 в 13:56

Този прокурор, ако го нервират или прередят в съда дали ще шамароса някой?

22099

4

Стефан

24.04 2017 в 13:17

Ми, а да видим какво ще стане сега. Ако сучката е истинска, а не набеждаване. Но сигурно е.
Физическото насилие е углавно престъпление. Извършено от магистрат - трябва да е с утежняващо вината обстоятелство.

38251

3

Denis Rizanov

24.04 2017 в 12:45

Какво на майка си п.....а търси този прокурор в/на/пред УЧИЛИЩНАТА ЛАФКА?!!


8162

2

sawall

24.04 2017 в 12:38


Какво означава това: шефката на СГП Емилия Русинова, която обяснила на родителите на детето, че прокурорът бил "по-краен във възпитанието на децата си" и такъв бил темпераментът му.

Означава ли, че прокурор Русинова одобрява боя над деца? Който, между другото, е незаконен в България, по каквито и да е причини? Агенцията за закрила на детето ще се намеси ли за да провери дали този смешник бие и дъщерите си?

Иначе за съжаление нищо необичайно в тази история, простак на прокурорски пост, поразглезено, но в случая невинно дете - имало си е ред, децата са с предимство!