Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата започва проверка заради българските оръжия в Алепо

OFFNews 29 декември 2016 в 11:44 4618 2

Прокуратурата е започнала проверка по общия ред на законност на дейността на оръжейния завод "Аркус" в Лясковец заради откритите в Алепо български оръжия, заяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова пред агенция "Фокус".

 „Започнала е проверка по общия ред на законност. Ще се извърши проверка за това дали дружеството и заводът осъществяват дейностите си в съответствие с дадения лиценз. Разбира се в рамките на проверката ще се събират данни за евентуално извършено престъпление по чл. 233 от НК. Ако има такива данни ще се образува досъдебно производство, ако не случаят ще бъде прекратен", обясни Арнаудова.

Руската армия откри в наскоро отвоювания от силите на Башар Асад боеприпаси, стрелково оръжие и снаряди за установки ”Град“ германско, американско и българско производство. Открити са още 122-милиметрови минометни снаряди, снаряди за реактивни системи за залпов огън, ръчни гранати, гранатомети и снаряди за гаубици в количества като за цял батальон.

По-рано днес външният министър в оставка Даниел Митов заяви, че България не е изнасяла оръжия за Сирия от началото на войната там през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

29.12 2016 в 15:14

Mисля, че в България през последните няколко години нищо не се случваше без да бъде "одобрено" от пожарникаря Борисов и при всяка възможна ситуация той си вземаше лептата от това. Напълно е възможно и в тая далавера с български оръжия в Алепо от които са се възползвали ислямаджиите да е участвал премиера ни.
 
X

Подкастът на OFFNews