Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Калина - дъщерята на Симеон Сакскобургготски

OFFNews 10 януари 2024 в 10:42 2185 1

Калина

Снимка Архив

Калина

Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу дъщерята на Симеон Сакскобургготски Калина, съобщи "Сега", като се позовава на пресслужбата на държавното обвинение.

Дъщерята на бившия премиер катастрофира през август м.г. пияна на паркинга на хотел в курорта Боровец. Тестът с дрегер е установил над 1,5 промила алкохол в кръвта, защото тя отказа кръвен тест. Ден по-късно МВР отне автомобила, който княгиня Калина е управлявала. 

Тогава прокуратурата повдигна обвинение на Калина за шофиране в нетрезво състояние. За подобно провинение я грози от 1 до 3 г. затвор или глоба до 1500 лв.

Казусът влезе е в съда от края на м.г. А първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари, показа справка на съда.

Инцидентът с дъщерята на бившия монарх стана след последните промени в Наказателния кодекс, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, бе иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

"От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат", коментира бащата Симеон Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

10.01 2024 в 11:53

Тя се поизложи, да.
Но според мен президентът е добре да я помилва. Това по някои понятия...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика