Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Андре Токев в съда

OFFNews 08 декември 2021 в 11:29 2247 0

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишния Андре Токев, шофирал след употреба на алкохол, след като вече е бил осъден за идентично престъпление, съобщиха от СРП.

Случаят е от 31 октомври 2021 г., когато кулинарният шеф бе хванат след сигнал по ул. „Околовръстен път“. Тогава Токев е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти, изпускане на гумите му и друга техническа неизправност.

Въпреки това тв водещият продължил да кара на криволици по пътя.

От допира на металните части на джипа с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но обвиняемият не спрял.

Униформените му направили тест с дрегер, който отчел положителен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта.

Андре Токев бил придружен до болница, където направил кръвен тест, който отчел 1,79 промила. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала 2,00 промила.

Обвиняемият е осъден за идентично престъпление и към момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок. Той е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 2 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи. Предстои делото да продължи в Софийския районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови