Прокуратурата влиза в дома за стари хора в Драгалевци

OFFNews 11 октомври 2021 в 13:16 3443 1

Снимка prb.bg

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на 90-годишен мъж в Дома за стари хора в кв. "Драгалевци".

В два поредни репортажа Нова тв разказа за случаите на насилие над обитатели на дома. Местни хора го наричат "къща на ужасите".

"Не може да има непрекъснато наблюдение. И не може да се предположи кога ще се случи нещо. Това може да се случи и вкъщи, и на улицата. Няма как да се избегне. Случват се такива инциденти. Да падне някой, да се сбият. Това е нормално", смята Анжела Димитрова, управителка на дома за стари хора.

От прокуратурата съобщават, че на неустановена дата в дома е била причинена лека телесна повреда на 90-годишния Г.А. Към момента се извършва проверка дали нараняванията са причинени от служител. Извършват се разпити на свидетели и са изискани документи и видеозаписи.

От Софийската районна прокуратура добавят, че при събиране на достатъчно данни за наранявания, причинени на други лица в дома, както и за евентуално извършени престъпления против собствеността, ще бъдат отделени материали в ново дело и ще се образуват и други досъдебни производства.

Според близки на починала в дома жена управителката е станала собственик на апартамента й, а те разбрали впоследствие. Анжела Димитрова го придобила през 2016 г. Апартаментът бил прехвърлен срещу издръжка и гледане, а съседи от блока се подписали пред нотариус.

OFFNews изпрати запитване до Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за качество на социалните услуги към МТСП за ужасяващите случаи на насилие. На този етап нямаме отговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!