Прокуратурата ще обжалва пред ВКС леката присъда на мъжа, причинил катастрофа със загинала в Шумен

OFFNews 08 декември 2023 в 16:41 2738 1

катастрофа

Снимка МВР

След катастрофата.

Апелативна прокуратура във Варна подготвя протест до Върховния касационен съд с искане за по-тежко наказание за 19-годишния Ж.К. от Шумен, който причини тежко пътнотранспортно произшествие през септември 2022 г., в резултат от което загина млада жена.

След обжалване на решението на първоинстанционния съд Апелативният съд–Варна намали наказанието от 3 години и 4 месеца "лишаване от свобода" и постанови 19-годишният младеж да търпи условно наказание.

Окръжният съд в Шумен осъди младия мъж на затвор от 5 г., но тъй като делото бе водено по съкратеното съдебно следствие и всички факти и обстоятелства от обвинителния акт бяха признати от подсъдимия, присъдата му бе намалена с 1/3. След редукцията Ж.К. получи три години и 4 месеца зад решетките и бе лишен от правото да управлява МПС за срок от 5 години и 4 месеца.

Инцидентът, за който 19-годишният е подсъдим, се случи около 21:20 часа на 28 септември 2022 г. на шуменския булевард "Цар Симеон Велики". В катастрофата участваха две леки коли, като вследствие на сблъсъка 22-годишната водачка на едното превозно средство почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в МБАЛ-Шумен със средна телесна повреда. По данни на свидетели на инцидента младият мъж управлявал своя автомобил със скорост, по-висока от максимално допустимата в градски условия.

Прокурорът по делото от Апелативна прокуратура – Варна е категоричен, че именно заради високата скорост, с която е предизвикано ПТП-то наказанието трябва да е ефективно. Протестът ще бъде внесен във ВКС в законоустановения срок от 15 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

1

Комита

08.12 2023 в 17:23

Този случай вони отвсякъде: полевият тест за наркотици, направен непосредствено след катастрофата, беше положителен. Съдът го неглижира заради чист кръвен тест, направен в частна клиника във Варна, макар че по това време Ж. К. е трябвало да бъде в ареста. После джипът от катастрофата се запали мистериозно на паркинга на полицията. Само от мърлявщина ли пропускате да припомните тези факти и пишете единствено инициалите на келемето?! Условната присъда е поантата на цялата история, илюстрираща престъпната кочина, в която живеем.

Убиецът е племенник на собствениците на „Теси“ и „Фикосота“ - Жечко и Красен Кюркчиеви. Очевидно е, че са плащали сериозни подкупи на десетки държавни служители, за да отърват малкия боклук. А той вече мята салфетки в Банско...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки