Прокуратурата се скара на медиите, написали, че викат Борисов по стари обвинения

OFFNews 25 май 2023 в 09:49 1519 0

Съдебната палата в София

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Съдебната палата в София

Прокуратурата изпрати съобщение до медиите, в които "се скара" на журналистите, написали, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще дава обяснения по стари обвинения

Оттам съобщават, че позицията на държавното обвинение е във връзка с медийни запитвани яза основанията за призоваване на бившия министър-председател.

"Пресцентърът на Прокуратурата на България заявява, че твърденията за това, че се касае за "стари сигнали" и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината", посочват от обвинението.

Допълва се, че Борисов е призован по законоустановения ред за снемане на обяснения във връзка с проверка, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско сдружение, съдържащ твърдения за корупция и злоупотреба с власт от Б.Б. - председател на политическа партия (отговаря на Бойко Борисов), М.Н. – бивш министър и др. лица (отговоря на Мирослав Найденов - бивш министър на земеделието в кабинет на Борисов.

Държавното обвинение припомня, че за проверката са съобщили на 23 май.

"Б.Б. е призован на разпит и във връзка с досъдебното производство, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като "Барселонагейт", пишат от прокуратурата. 

Те заключват, че всички твърдения с медиен характер в различен от посочения смисъл не почиват на фактите и не отговарят на обективната истина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!