Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата се самосезира за влаченото куче в Бузовград

OFFNews 28 декември 2017 в 13:11 20974 0

Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала по случая с влаченото от кола куче в Бузовград, съобщиха от държавното обвинение. Започнало е разследване за проявена жестокост срещу гръбначно животно. То се води от разследващ полицай.

Дадени са указания за разпит на свидетели. Разпоредено е да се установи какви прояви на жестокост са били извършени спрямо животното, кои лица и с какви действия са осъществили деянието.

Указано е да се назначи ветеринарно-медицинска експертиза с оглед установяване на вида травматични увреждания, причинени на кучето, както и дали след това е имало реална опасност за живота му, трайно увреждане и какво е то, засегнати ли са били жизненоважни органи и как е преживяло животното травмата, като по този начин ще се установи дали деянието е извършено по жесток и мъчителен начин”, пише в съобщението.

За случая от 25 декември съобщи Нова телевизия. Сигнал за жестокостта към кучето са подали и свидетели на случката. Собственикът твърди, че е вързал кучето за теглича на колата, защото го предупредили, че е много лошо и хапе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews