Прокуратурата разследва стрелците от Пловдив

OFFNews 12 юли 2016 в 16:02 1743 0

Прокуратурата разследва стрелците от Пловдив

Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата в Пловдив разследва за хулиганство тримата младежи, които в събота бяха заснети да стрелят в центъра на Пловдив от движещ се автомобил.

Тримата са на 27 години, единият е от Пловдив, а другите двама са от Стамболийски. Те са се возили в автомобил, шофиран от друго лице, уточни прокурор Атанас Илиев, цитиран от БНР.

До момента, въпреки че разследването буквално е на един ден, сме установили, че са се връщали от сватбен ритуал в църква в Пловдив и са отивали към ресторанта на тържеството. По време на движение на автомобила на въпросната улица "Отец Паисий" са произвели изстрели с три газови пистолета, два от тях са купени още същия ден от магазин в град Пловдив. И трите са регистрирани съгласно регистрационния режим за газовото оръжие. Активно вървят следствените действия, разпитват се свидетели, извършени са пет претърсвания. Тепърва след като изясним фактологията по случая, ще преценим и последващите действия на прокуратурата, подчерта говорителят на пловдивската районна прокуратура Атанас Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови