Прокуратурата проверява транспортния проект на Пловдив

OFFNews 31 август 2020 в 12:00 2808 0

Снимка БНР

Досъдебно производство за безстопанственост при изграждането, внедряването и поддръжката на Система за управление на градския транспорт (СУГТ) в Пловдив образува окръжната прокуратура.

От това са последвали значителни щети за Община Пловдив, съобщиха от обвинението. Проектът бе за 44 млн. лв., договорът с испанската фирма „Индра“ за внедряване на системата за управление на градския транспорт в Пловдив. Системата и досега не работи в пълната си функционалност. 

Длъжностните лица през 2015 и 2016 г. не са положили достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и за възложената им работа, във връзка с изпълнение на договор с предмет „Изграждане, внедряване и поддръжка на Система за управление на градския транспорт (СУГТ).  

В хода на досъдебното производство, по указания на наблюдаващия прокурор, ще се установяват факти и обстоятелствата около изграждането, приемането, тестването и последващото ползване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт (СУГТ) в Община Пловдив и причината за продължаващата й непълна функционалност към момента.

Първоначално предвиденият от закона срок за приключване на досъдебното производство е двумесечен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови