Прокуратурата поиска да забранят на Иванчева да напуска страната

OFFNews 19 ноември 2018 в 17:58 3164 1

Прокуратурата е поискала от Специализирания наказателен съд да забрани на намиращите се в ареста Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa Πeтpoвa да напускат страната, съобщава БНР.

На 16 ноември Апелативният специализиран наказателен съд спря решението на Специализирания наказателен съд, с което бившият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова бяха освободени под домашен арест. Така двете отново останаха в ареста.

Междувременно стана ясно, че и третият подсъдим по делото 'Иванчева' Петко Дюлгеров може да се върне в ареста. Той е под домашен арест от 25 октомври. В петък обаче спецсъдът е разпоредил протеста на прокуратурата срещу мярката на Дюлгеров да бъде изпратен на Апелативния специализиран наказателен съд.

Според юристи е прецедент да се иска ограничителна мярка, каквато е зaбpaнaта зa нaпycĸaнe нa cтpaнaтa, при положение че Иванчева и Петрова продължават да са в ареста, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

19.11 2018 в 21:46

Забрана за напускане на страната на лица в ареста? Нямам думи. Прокуратурата се олива безобразно по отношение на Иванчева и Петрова. С това само показва, че цялото дело е политическа поръчка.
 
X

Подкастът на OFFNews