Прокуратурата образува досъдебно производство срещу експерта, хванат с подкуп

OFFNews 15 декември 2023 в 17:14 4547 0

Кръстев

Снимка Стоп кадър

Христо Кръстев

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по неотложност по сигнал за подкуп, който е подаден в Комисията за противодействие на корупцията. 

По-рано днес стана ясно, че е задържан експерт от финансовата дирекция на Министерството на младежта и спорта с белязани 62 000 лв., получени от шеф на спортната федерация. 

"Подкупът е поискан от шеф на спортна федерация, за да се отпусне 1,2 млн. лв. финансиране за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация", обясни по-късно заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.

По думите му има вероятност и други да бъдат арестувани.

От държавното обвинение поискаха повече време за подробности, тъй като при тях случаят е дошъл по обяд. Градският прокурор Илиана Кирилова изтъкна, че експертът е задържан за 24 часа. В момента се извършват обиски, претърсвания и разпити. 

Спортното министерство обяви, че оказва пълно съдействие на прокуратурата и на КПК и уточняват, че "задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!