Прокуратурата обеща да действа бързо по катастрофата на АМ 'Струма'

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2021 в 17:55 1216 0

Българската прокуратура пое ангажимент пред външния министър на Северна Македония Буяр Османи да действа максимално бързо и да положи всички усилия за изясняване на случая с катастрофата на магистрала "Струма", при която загинаха 45 души. Ще положи и усилия за бързото връщане на телата на загиналите, съобщиха от държавното обвинение.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни пред БТА, че шестима следователи от Националната следствена служба и трима прокурори от Окръжната прокуратура - Перник работят по разследването на инцидента.

По линия на международното правно сътрудничество с македонските власти са уточнени максимално кратки срокове за предаването на поисканите от българските разследващи документи.

Главният прокурор Иван Гешев ще командирова в Скопие обвинител и следовател, които лично ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония.

За идентифициране на загиналите българският екип на място ще получи и ДНК профилите от техните роднини, за да може по-бързо да приключи идентифицирането на жертвите на тежкия пътен инцидент, посочи още Сийка Милева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови