Прокуратурата извика на разпит и Асен Василев (допълнена)

OFFNews 30 май 2023 в 10:06 9659 3

Василев

Снимка БГНЕС

Асен Василев

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев е призован да се яви на разпит в Софийската районна прокуратура днес. По неофициална информация причината са твърденията на Радостин Василев, че му е оказана принуда и заплаха, съобщиха БНТ и бТВ.

Вчера прокуратурата се самосезира по медийни публикации, в които се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо Радостин Василев - депутатът, който изнесе записите от заседание на ръководството на "Продължаваме промяната", предизвикали сътресения сред политическия елит. Прокурор от СРП е образувал досъдебно производство за това, че на 25 май 2023 г. Радостин Василев е бил заплашван. На следващия ден депутатът е дал сведения, разследването продължава.

"Бях извикан като свидетел за заплаха срещу Радостин Василев. Не се притеснявам от разпита в прокуратурата. Дори не знам за какво ме викат от държавното обвинение. Не знам и защо Радостин Василев се притеснява и от какво, така че да е с охрана от ДАНС", коментира лаконично Василев след разпита в прокуратурата.

Снимка: БГНЕС

От съобщението на прокуратурата стана ясно, че заплахата е била отправена от "лице с имунитет".

Пак вчера на разпит е бил призован и другият съпредседател на ПП Кирил Петков, който не се явил заради ангажименти в чужбина. Петков съобщи в социалните мрежи, че е в Братислава на среща с европейските лидери на конференция за дезинформацията и руската намеса.

От държавното обвинение нито потвърдиха, нито отрекоха, че е бил призован.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

3

wakeup

30.05 2023 в 17:58

Трябва да сме на улицата и да се изправим срещу тази адска атака от зеления чорап, късопишковите, чалгарите и националните медиии преди да е станало много късно Герберастите са в радвоение- обичам те мразя те- по отношение на ПП и не е ясно как ще го играят

75

2

230 млрд баксов

30.05 2023 в 11:22

Трябва да излизаме на улицата и да застанем зад тия момчета. Мафията започна да си протяга мръсните ръчички и ако сега не излезнем, ще вземат инициативата изцяло и за много дълго време.

723

1

user4eto

30.05 2023 в 10:31

Прокуратурата и гешев "атлантика" обслужват путлеризма. Вече няма никакво съмнение.