Прокуратурата: Георги Попов се връща под конвой в България

OFFNews 21 май 2021 в 12:14 4942 0

Близкият до обвиняемия бизнесмен Васил Божков - Георги Попов, се връща под конвой в България. Попов е с редица обвинения от прокуратурата, включително и за участие в организирана престъпна група.

Още на 5 май от Интерпол в Абу Даби са изпратили писмо, че Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията, а тази сутрин Попов е предаден на служители на Главна дирекция "Охрана", на които е възложено да го придружат в полета от Дубай, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред "24 часа".

"Още на 5 май в отдел "Международен" при Върховната касационна прокуратура постъпи писмо от Интерпол - Абу Даби. В него пише, че съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадицията на българския гражданин Георги Попов, като тя е по молба на главния прокурор на България и е на принципа на взаимната реципрочност", казва Милева.

Според нея в писмото от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" е било посочено, че "лицето е задържано и българските власти следва в 15-дневен срок да извършат фактическото му приемане по изготвен за това план от Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието". Този план е бил приет от властите в ОАЕ. Попов е конвоиран и ще бъде настанен в арест.

Вчера Васил Божков написа във фейсбук, че Георги Попов се връща у нас. Той публикува документ, издаден от адвокатската кантора "Charles Russell Speechlys", в който се казва, че Попов доброволно, а не след решение на съда, e приел да се осъществи процедурата по екстрадиция от ОАЕ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови