Прокуратурата е разпитала Мис Бикини за апартамента в Истанбул

OFFNews 11 ноември 2023 в 14:55 14644 4

Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от главните действащи лица в скандала "Барселонагейт", вече е разпитвана и по делото, което държавното обвинение образува след прекратяването на основното разследване за прословутата къща в Испания, научи "Сега" от източници в прокуратурата.

Когато през октомври прокуратурата обяви, че е прекратила делото, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публиката беше успокоена, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в ново производство за четири престъпления - пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на недвижим имот в Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

Според източници на "Сега" от разследването, преводите към Борислава Йовчева не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции.

Колкото до неизгодната сделка - става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е свързан с Йовчева.

Изпратена е молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента, прокуратурата в момента чака отговори. От прокуратурата твърдят, че колегите им от Турция по принцип съдействат и са кооперативни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

12.11 2023 в 05:31

Какво нищожество трябва да си, за да не плащаш издръжка на детето си като всички нормални хора , а други да я плащат задкулисно.

22548

3

dolivo

11.11 2023 в 18:56

незрдавословно е чак животоопасно, да се бара Боко...

400

2

демотиватор

11.11 2023 в 16:32

Твърдят некои, без доказателства, че имал човека държанка и некой друг й бил дал некое евро да поминува у нек'во бунгало, и т.н.
Е и?! Да не я е турнал как Очите турна симпатичния нему Якото на тлъсто платена службица да му се радваме на мускулите?!
Макар че то и последното също не си струва клюката...

135

1

Far Rider

11.11 2023 в 16:17

Да застанеш срещу Боко е сериозен проблем дори и за съдиите.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика