Прокуратурата: Божков е арестуван за 72 часа

OFFNews 25 август 2023 в 17:48 1923 0

Снимка

Васил Божков е задържан за 72 часа след кацането си в София, съобщиха от прокуратурата.Срещу бизнесмена се водят три дела, а общо са му повдигнати 19 обвнинения. Днес той се прибра у нас с полет от Дубай и бе отведен от органите на реда към следствието.

На 25.08.2023 г. обвиняемият В.Б., обявен за международно издирване, се е явил доброволно пред органите на МВР на ГКПП „Летище София“. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са предприели всички законови изисквания по предявяването на обвиненията спрямо В.Б., като в рамките на разпита му в качеството на обвиняем той има право да даде обяснения. Предстои наблюдаващите прокурори да внесат искане пред Софийския градски съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С оглед на това, че В.Б. има качеството на свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването на лицето за разпит в качеството му на свидетел по наказателното производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!